Καρύδια…
Βαλτα στο πιάτο σου…
Τα ω3 λιπαρά οξέα, που ανευρίσκονται σε μεγάλα ποσά στα καρύδια και στο λιναρόσπορο, δημιουργούν το ‘έδαφος’ για την παραγωγή προσταγλανδινών τύπου 3, που κατέχουν:
αντιφλεγμονώδη δράση και επίσης έχουν την δύναμη να
μειώσουν την φλεγμονή και τον πόνο, σε άτομα που πάσχουν από αρθρίτιδα και άλλες φλεγμονώδεις παθήσεις. Επίσης περιέχουν ένα πληθος θρεπτικών συστατικών όπως φαίνεται αναλυτικά στον πίνακα
Ενέργεια (kcal) |
694 |
Πρωτεΐνη (γρ.) |
14,4 |
Αργινίνη (γρ.) |
2,3 |
Λίπος, ολικό (γρ.) |
69,2 |
Κορεσμένα λιπαρά (γρ.) |
4,4 |
Μονοακόρεστα λιπαρά (γρ.) |
12,1 |
Πολυακόρεστα λιπαρά (γρ.) |
49,6 |
Ω-3 λιπαρά οξέα, ALA (mg.) |
6280 |
Υδατάνθρακες (γρ.) |
3,0 |
Σάκχαρα (γρ.) |
2,7 |
Φυτικές ίνες (γρ.) |
6,4 |
Νάτριο (mg) |
3,0 |
Κάλιο (mg) |
440 |
Σίδηρος (mg) |
2,5 |
Ψευδάργυρος (mg) |
2,5 |