Με την πεποίθηση πως το κάθε γεύμα μας είτε βασικό είτε επιδόρπιο θα πρέπει να παρέχει στον οργανισμό εκτος απο θερμίδες και θρεπτικά συστατικά ετοιμάζουμε σνακ και επιδόρπια που μπορούν εκτος απο γεύση να μας προσφέρουν και μικρο/ μακρο θρεπτικά συστατικά!
Ετσι ο ογρανισμός μας, μας ευγνωμονεί…..
Τα υλικά και ο τρόπος παρασκευής της βάσης
1) 10 φρυγανιές ολικής
2) 1 φλ βρώμη
3) 4κσ ταχίνι ολικής
αλέθω όλα τα υλικά μαζί σε μούλτι και στρώνω μεσα σε πυρέξ ή ταψάκι ( μπορώ να χρησιμοποιήσω λαδόκολλα)
Τα υλικά και ο τρόπος παρασκευής για την κρέμα
200 γρ τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά
200 γρ γιαουρτι 2% στραγγιστό
200 γρ μυζήθρα ανάλατη
4κσ μέλι ( για τους διαβητικούς ασθενείς μπορεί να γίνει σταγόνες στέβιας)
1κγ κανέλα
2κσ σπόρους τσία ( μπορούμε αντί για τσία να βάλουμε 5κσ βρώμη)
αλέθουμε όλα τα υλικά μαζί εκτος απο τους σπόρους τους οποιους τους ανακατέβουμε αφού είναι έτοιμη η κρέμα με ένα κουταλακι και στρώνουμε την κρέμα πάνω απο την βάση που φτιάξαμε πριν.
τοποθετούμε το πυρεξ για 3 ώρες στο ψυγείο ώστε να σφίξουν τα υλικά
αφού περάσει το 3ωρο ετοιμάζουμε ζελέ φρούτων ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ και θερμίδες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, περιμένουμε να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και ρίχνουμε πάνω απο την κρέμα
προεραιτικά μπορουμε να βαλουμε κομπόστα φρούτων ( εγώ έβαλα λίγα κερασια απο κομπόστα πριν ρίξω το ζελέ)
όποιος θέλει να αποφύγει τις χρωστικές απο το ζελέ εμπορίου, μπορεί να φτιάξει ζελέ απο φύλλα ζελατίνης και χυμό καρπουζι σταγγισμένο.
Ξανα τοποθετουμε στο ψυγείο μεχρι να πήξει το ζελέ!
το επιδόρπιο το κόβουμε σε 12 κομμάτια, το κάθε κομμάτι μας παρέχει 130 θερμίδες( όσο 2 φρούτα περίπου)
Καλη απολαυση