Μπισκότα μπανάνας απο εκείνες τις ξεχασμένες μπανάνες που έμειναν στο τραπέζι και δεν τις αγγίζει κανείς…
Ας επισημάνουμε πως το μαύρισμα στα φρούτα προέρχεται απο καποια ένζυμα και ονομαζεται ενζυμική αμαύρωση, χωρις αυτό να ειναι επικίνδυνο για τη θρεπτικότητα του φρούτου ή για τον οργανισμό μας αν το καταναλώσουμε.
Επίσης μια μπανάνα μαυρισμένη εξωτερικά, και κίτρινη εσωτερικά ειναι ασφαλής προς κατανάλωση.
Τα υλικά για τα μπιστκότα :
4 μπανάνες πολύ ώριμες
2κσ μέλι
2 φλ του ελληνικου καφέ ελαιόλαδο
4κσ ταχίνι ή φυστικοβουτυρο
1,5 φλ βρώμη αλεσμένη
2κσ γιαουρτι 2% στραγγιστό
1/2 κγ κανελα
20 τεμάχια απο διαφορους ξηρους καρπους σπασμένους στο μουλτι
Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε
1κσ σταφίδες
1κσ σουσάμι
1κσ κακαο
1 κγ μπεικιν αν θέλετε να γίνουν αφράτα
Εκτέλεση
Ανακατέβουμε με το χέρι όλα τα υλικά μαζί με ένα κουταλι παίρνουμε απο το μείγμα και βάζουμε κουταλιά κουταλιά σε λαδόκολλα
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνου με αέρα στους 180 βαθμούς για μισή ώρα,
Μπορούμε να λιώσουμε κουβερτούρα σε μπεν μαρί και με ένα πιρούνι να στολίσουμε τα μπισκότα μας
καλή απολαυση