Τα σουβλάκια λαχανικών με τυρί και μανιτάρια, αποτελούν ιδανική επιλογή βραδινού γεύματος , κυρίως για τις ημέρες που δεν θέλουμε να καταναλώσουμε κρέας, αλλά θέλουμε να καλύψουμε καπως αλλιώς τις ανάγκες μας σε πρωτείνη!
Ας μην ξεχνάμε τον όρο <πρωτεινικό έλεγχο> στην διατροφή! ένας δείκτης πολύ βασικός για ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο!
Γιατί να τα προτιμήσω
Εχουν ελαχιστες θερμίδες περίπου 40 το καθένα
Είναι πηγή πρωτεινών υψηλής βιολογικής αξίας
Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες βοηθώντας έτσι την καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος
Είναι γρήγορα και στην παρασκευή τους
Τα υλικά που θα χρειαστείς για 4 σουβλάκια
4 μανιτάρια πορτο μπελο
80 γρ χαλούμι
2 πιπεριές φλωρίνης
8 ντοματίνια ή 1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε κύβους
1κσ ελαιόλαδο
τον χυμό απο μισό φρέσκο λεμόνι
ρίγανη
κόκκινο πιπέρι γλυκό
Διαδικασία παρασκευής
κόβουμε τα υλικά μας σε κύβους και περνάμε σε ξυλάκια
ανακατεύουμε τον χυμό λεμονι με το λάδι την ρίγανη και το πιπέρι
στώνουμε τα σουβλάκια σε λαδόκκολα και πριχύνουμε απο πάνω το μίγμα
ψήνουμε στους 200 βαθμούς με αέρα για μισή ώρα
Καλή απόλαυση
Αλλη μία υγειινή πρόταση που ελπίζω να σας αρέσει!