Σήμερα φτιάχνουμε κέικ καρότου
Ενα θρεπτικό σνακ που βοηθάει το πεπτικό σύστημα λόγω των πολλών φυτικών ινών που περιέχει
Θα φτιάξουμε γκαναζ τυριού και όχι σοκολάτα, λόγω θερμίδων , το τυρί πέρα του ότι μας προσφέρει ασβέστιο και πρωτείνες,
έχει πολύ λιγότερες θερμίδες απο ότι η σοκολάτα!
Τα υλικά που θα χρειαστείς
6 μεγάλα καρότα καθαρισμένα και αλεσμένα στο μουλτι
5 φλ του 2ου ελληνικού καφέ βρώμη την οποία αλέθουμε στο μουλτι
2 αυγά
2κσ σπόροι τσία( αν θελεις να του παραλείψεις θα προσθέσεις 1 ακόμη αυγό )
1 φλ του 2ου ελληνικού καφέ ταχίνι ή βουτυρο απο άλλον ξηρό καρπό
1 φλ του 2ου ελληνικού καφέ μελι ( ή 3κσ μέλι και 3κσ σκόνη στέβιας)
1κουταλιά της σουπας κακαο πικρό
2κγ κανέλα
1κγ μπέικιν
για την γκανάζ
1 συσκευασία τυρί κρέμα light
2κσ μέλι
3κσ σταγγιστό γιαουρτι
ξίσμα απο ένα λεμονι
εκτέλεση
σε μπολ αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μαζί μεχρι να ομογενοποιηθούν εκτος απο το καρότο και την βρώμη τα οποία τα προσθέτουμε στο τέλος
λαδώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρώς μια φορμα του κεικ
ψήνουμε στους 160 για 45 λεπτά το πρώτο μισάωρο μόνο αντιστάσεις και τα τελευταία 15 λεπτά με αέρα
αφού βγάλουμε απο τον φουρνο και κρυώσει το κεικ μας, ετοιμάζουμε την γκανάζ ανακατεύοντας με κουτάλι όλα τα υλικά μαζί και απλώνουμε πανω απο κεικ
Καλή απολαυση !