Καναπεδάκια μελιτζάνας με κατίκι
Μια πρόταση γεύματος με χαμηλό γλυκαιμικό φορτίο
Πλούσιο σε ασβέστιο και φυτικές ίνες
Με ελάχιστες θερμίδες
Αποτελεί την πιο ιδανική επιλογή βραδινού!
Το γεύμα αυτό βοηθάει στην καλύτερη λειτουργία του πεπτικού συστήματος και στο αίσθημα κορεσμού λόγω των φυτικών ινών που περιέχει
Τα υλικά που θα χρειαστείς για 2 μερίδες
2 μελιτζάνες κομμένες σε χοντρές φέτες
2 ντομάτες σε φέτες
200 γρ κατίκι (ή κάποιο άλλο τυρί κρέμα χαμηλών λιπαρών της αρεσκείας σου )
1κγ πάπρικα γλυκιά
1κγ ρίγανη
4 κουταλιές της σούπας ροδέλες ελιάς
Διαδικασία
Ψήνουμε σε λαδόκολλα στο γκριλ τις φέτες μελιτζάνας για περίπου μισή ώρα μεχρι να μαλακώσουν
Ανακατεύουμε το κατίκι με την πάπρικα και την ρίγανη
στρώνουμε τα υλικά ξεκινόντας με την μελιτζάνα, το κατίκι, φέτα ντομάτας, κατίκι και ροδέλες ελιάς και απολαμβάνουμε!