Η πίτα μας είναι εύκολη στην παρασκευή της, περιέχει πολλές φυτικές ίνες συμβάλοντας στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος, δεν έχει τρανς και υδρογονωμένα λιπαρά, δεν προκαλεί γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση και το αίσθημα της καούρας!
Τα υλικά που θα χρειαστείς
2 μέτρια κολοκυθάκια
2κγ αλάτι
1 αυγό
120 γρ ελαιόλαδο
1κουταλιά της σούπας πάπρικα γλυκιά
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
1κγ μπέικιν
1 κούπα αλεύρι γ.ο.χ ( μπορείτε και ολικής)
250 γρ τυρί τύπου φέτα ελαφρύ ( 12% λιπαρά με 30% λιγότερο αλάτι)
Διαδικασία
Τρίβουμε με τρίφτη τα κολοκυθάκια τα πασπαλίζουμε με το 1κγ αλάτι και τα φήνουμε για μισή ώρα να βγάλουν τα υγρά τους, στίβουμε καλά με το χέρι ώστε να φύγουν όλα τα υγρά.
Σε μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και στο τέλος ρίχνουμε το τυρί κομμένο σε κύβους
Μεταφέρουμε το μίγμα σε τσέρκι με λαδόκολλα ή σε φόρμα του κέικ αντιπολιτική
Ψήνουμε στους 180 με αντιστάσεις και αέρα μέχρι να κοκκινίσει η επιφάνεια
καλή όρεξη