Σήμερα φτιάχνουμε βάφλες φούρνου με σοκολάτα !
Εύκολο γλυκό για το απόγευμα ή το δεκατιανό , για σνακ στο σχολείο ή τη δουλειά!
Γιατί το γλυκό μας είναι θρεπτικό;
- γιατί περιέχει έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και όχι μαργαρίνη που οξειδώνεται εύκολα
- γιατί ψήνουμε στο φούρνο και έτσι τα λιπαρά του δεν μετατρέπονται σε τρανς όπως στο τηγάνισμα
- γιατί δεν περιέχει γλουτένη , για όσους έχουνε ευαισθησία
Τα υλικά που θα χρειαστείς για 12 βάφλες
1 αυγό
1 κούπα γάλα φυτικό ή ζωικό
1 φλ αλεύρι ( χωρίς γλουτένη εαν έχεις ευαισθησία)
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κγ κανέλα
1κγ μπεικιν
100 γρ σταγόνες κουβερτούρας
50 γρ τρούφα σοκολάτας
Διαδικασία
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αυγό με το μέλι , το λάδι ,το γάλα ,την κανέλα και το μπεικιν
Συνεχίζουμε με το αλεύρι και αφού είναι έτοιμο το μείγμα μας ανακατεύουμε και την σοκολάτα να ομογενοποιηθεί
Μεταφέρουμε το μείγμα σε φόρμα σιλικόνης για βάφλες με 4 θέσεις χωρίς να καλύψουμε μέχρι επάνω την φόρμα και να φαίνονται τα τετράγωνα σχέδια
ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν, το μείγμα μας είναι για 12 βάφλες
Η κάθε βάφλα μας παρέχει 160 θερμίδες και ενδείκνυται για δεκατιανό ή απογευματινό σνακ !
Καλη επιτυχία, καλή απόλαυση