Ενα cheesecake χωρίς ζαχαρη και τρανς λιπαρά είναι η πιο ιδανική επιλογή γλυκού στο γιορτινό τραπέζι!
Για όσους προσέχουν την διατροφής του, το βάρος τους αλλα και τους διαβητικούς ασθενείς
Τα υλικά που θα χρειαστείς
250 γρ μπισκότα χωρίς ζάχαρη
200 γρ φυστικοβούτυρο ( ή βούτυρο αμυγδάλου)
700 γρ. τυρί κρέμα light
2 βανιλίνες
1 κ.σ. χυμός λεμονιού
250 γρ στραγγιστό γιαουρτι 2%
25 γρ. στέβια σε σκόνη
400 γρ μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη με στέβια
Εκτέλεση
1. Αλέθουμε τα μπισκότα στο multi, μισά μισά, και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
2. Λιώνουμε το φυστικοβούτυρο και το ρίχνουμε πάνω από τα μπισκότα και ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι.
3. Στρώνουμε τα μπισκότα σε μια πιατέλα με ένα τσέρκι 20 εκ. και τα πιέζουμε με ένα ποτήρι μέχρι έχουμε μια επίπεδη βάση.
4. Βάζουμε την πιατέλα με το τσέρκι και το μπισκότο στο ψυγείο για 10′.
5. Στον κάδο του μίξερ ή με ένα μίξερ χειρός, ανακατεύουμε για περίπου ένα λεπτό το τυρί κρέμα, τις βανιλίνες, τον χυμό λεμονιού και τη στέβια σε σκόνη
6. Προσθέτουμε το γιαούρτι και το ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή μία σπατουλα μεχρι να ομογενοποιηθεί με το μείγμα τυριού.
7. Απλώνουμε την κρέμα πάνω από το μπισκότο και βάζουμε το cheesecake στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες.
8. Απλώνουμε τη μαρμελάδα και σερβίρουμε !
Για τους διαβητικούς : Χωρίστε το γλυκό σε 10 μερίδες , η κάθε μερίδα περιέχει 30 γρ υδατανθράκων! Καλή απόλαυση
H συνταγή είναι του σεφ Δημήτρη Μιχαηλίδη με παραλλαγή στα λιπαρά!