Μηλόπιτα λοιπόν
Και φυσικά χωρίς ζάχαρη και τρανς λιπαρά
Tι να μήν χρησιμοποιώ στις συνταγές μου ωστε να ειναι υγειινές:
Βιτάμ
Σπορέλαιο
Κρέμα γάλακτος
Φυτική σαντιγί
Λευκή ζάχαρη
Τα υλικά για την μηλόπιτα μας
Οι κούπες που θα μετράμε είναι του 2ου ελληνικού καφέ
3 μεγάλα μήλα με τη φλούδα καθαρισμένα από τα σπόρια
1 κούπα ταχίνι ή έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
3 κούπες βρώμη
2 κούπες αλεύρι ολικής ή καρύδας
1 κούπα γάλα της αρεσκείας σου
1 κούπα μέλι
1 φάκελο 20 γρ μπεικιν
2κσ κανέλα
2 αυγά
Διαδικασία
Στρώνουμε λαδόκολλα σε μακρόστενη φόρμα κεικ ή σε ταψάκι
Καθαρίζουμε το ένα μήλο και το κόβουμε σε λεπτές φέτες, τις τοποθετούμε τη μία δίπλα στην άλλη στον πάτο της φόρμας και από επάνω ρίχνουμε 1κσ κανέλα και με ένα πιρούνι ρίχνουμε μέλι σε όλες τις φέτες
Σε ένα μπολ τρίβουμε με τον τρίφτη τα άλλα 2 μήλα και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τις φέτες μήλου
Ψήνουμε σε προθέρμασμενο φούρνο στους 180 με αέρα για 40 λεπτά (ελέγχουμε με μαχαιράκι να βγαίνει στεγνό)
Καλή απόλαυση
Και μια πληροφορία για τα μήλα, που θα μπορούσα να γράψω σελίδες…
Τα μήλα περιέχουν πηκτίνη, έναν τύπο ίνας που δρα ως πρεβιοτικό. Το λεπτό έντερο δεν απορροφά αυτές τις ίνες κατά τη διάρκεια της πέψης και απορρόφησης. Οι ίνες πηγαίνουν στο παχύ έντερο όπου προάγουν την ανάπτυξη των ευεργετικών βακτηρίων του εντερικού μικροβιώματος.
Πολλές νέες έρευνες δείχνουν ότι η επίδραση των μήλων στο εντερικό μικροβίωμα μπορεί να είναι ο πραγματικός λόγος για ορισμένες από τις προστατευτικές επιδράσεις των μήλων στην υγεία όπως κατά της παχυσαρκίας, του διαβήτη τύπου 2 και των καρδιαγγειακών παθήσεων.