Σήμερα φτιάχνουμε
“πουτίγκα μπανάνας”
Ένα θρεπτικό γλύκισμα χωρίς ζάχαρη
Με λίγες θερμίδες
Ιδανικό για
Πρωινό, σνακ ή επιδόρπιο ( και αν το βάλεις σε βαζάκι με καπάκι γιατί να μην το πάρεις μαζί σου και στη δουλειά )
Μετά–προπονητικό γεύμα
Τα παιδιά
Τα υλικά που θα χρειαστείς για 4 μερίδες
3 ώριμες μπανάνες
500 μλ γάλα της αρεσκείας σου
2 αυγά
3 κουταλιές της σούπας σκόνη κουσταρ
1 κουταλιά της σούπας μέλι
2κγ κανέλα
Προαιρετικά, 2 κουταλιές της σούπας βρώμη και 1 κουταλιά της σούπας σπόρους τσια
Διαδικασία
Βάζουμε τα 250 μλ γάλα να βράσει
Κόβουμε την μια μπανάνα σε φέτες και τις τοποθετούμε στον πάτο από 4 ποτήρια ή μπολ, πασπαλίζουμε με κανέλα
Σε μουλτι ανακατεύουμε τις 2 μπανάνες μαζί με το υπόλοιπο γάλα, την σκόνη κουσταρ, και το μέλι
Μόλις πάρει βράση το γάλα, χαμηλώνουμε σε μέτρια ένταση, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το μίγμα μπανάνας και ανακατεύουμε με αυγοδαρτη μέχρι η κρέμα μας να πήξει. Προαιρετικά μπορείς να ανακατέψεις την βρώμη και τους σπόρους βοηθώντας έτσι στη καλύτερη λειτουργία του πεπτικου συστήματος.
Αδειάζουμε στα μπολ, μόλις πάρει θερμοκρασία δωματίου μεταφέρουμε στο ψυγείο !!
Μπορείς να γαρνιρεις με ξηρούς καρπούς, σταφίδες, blueberries, ινδοκαρυδο, σταγόνες κουβερτούρας