Σήμερα φτιάχνουμε ψωμάκια χαμηλού γλυκαιμικου φορτίου.
Χωρίς αλεύρι και χωρίς υδατάνθρακες,
Με πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας
Μόνο με 2 υλικά
Θερμίδες 50 το καθένα (1 φέτα ψωμί 35 γρ έχει 80 θερμίδες)
Ιδανικό για :
διαβητικούς καθώς δεν ανεβάζει καθόλου το ζάχαρο αίματος
όσους ακολουθούν διατροφή χαμηλού γλυκαιμικου φορτίου
Αθλητές και αθλούμενους καθώς το ένα περιέχει 8 γρ πρωτεΐνης
Τα υλικά μας :
3 αυγά
150 γρ ανθότυρο
Ελαχιστο Μπεικιν 1/3 από κουταλάκι του γλυκού
Πως τα φτιάχνουμε :
Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια σε 2 διαφορετικά σκεύη
Χτυπάμε σε μουλτι τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα και τα μεταφέρουμε σε μπολ
Χτυπάμε σε μουλτι τους κρόκους με το ανθότυρο και το μπεικιν
Με ένα κουτάλι βάζουμε σιγά σιγά την μαρέγκα στο υπόλοιπο μείγμα και ανακατεύουμε με το χέρι.
Με ένα κουτάλι βάζουμε το μίγμα σε λαδόκολλα φτιάχνοντας 8 κύκλους
Ψήνουμε για μισή ώρα στους 150 βαθμούς με αέρα
Παρακάτω σας αναλύω τι είναι το γλυκαιμικο φορτίο και ο γλυκαιμικος δείκτης
Τα τρόφιμα με υψηλό ΓΔ προκαλούν άμεση αντίδραση της ινσουλίνης με αποτέλεσμα την απότομη και μεγάλη αύξηση του σακχάρου στο αίμα. Αντίθετα τα τρόφιμα χαμηλού ΓΔ λόγω της αργής πέψης και απορρόφηση τους, αυξάνουν σταδιακά τα επίπεδα ινσουλίνης και το σάκχαρο στο αίμα,. Αυτό σημαίνει πως μας δίνουν τον χρόνο να ξοδέψουμε την ενέργεια που μας έχουν αποδώσει σε αντίθεση με τα τρόφιμα υψηλού ΓΔ τα οποία δίνουν άμεσα την ενέργεια τους στο σώμα με αποτέλεσμα αν δεν προλάβουμε να την καταναλώσουμε να αποθηκευτεί στα λιποκυτταρα. Τέλος συντελούν θετικά στη μείωση του βάρους, καθώς βοηθούν στον έλεγχο της όρεξης και επιβραδύνουν την πείνα.