Τους καλοκαιρινούς μήνες , πολλοί άνθρωποι απορίπτουν τα όσπρια από το καθημερινό τους φαγητό , γιατί τα έχουν συνηθίσει σε μορφή σούπας.
Ο οργανισμός μας όμως χρειάζεται καθημερινά την απαραίτητη πρόσληψη πρωτεϊνών και σιδήρου.
Σίγουρα δεν γίνεται σε καθημερινή βάση στο τραπέζι μας να έχουμε κόκκινο κρέας το οποίο είναι πλούσια πηγή πρωτεϊνών και σιδήρου, έτσι θα πρέπει να βρούμε λύσεις ώστε με τους κατάλληλους συνδυασμούς να καταφέρουμε να προσλαμβάνουμε καθημερινά όλα τα απαραίτητα μικρο και μακρο θρεπτικά συστατικά που απαιτεί το σώμα μας!
Η σημερινή σαλάτα μας αποτελεί έναν από αυτούς τους διατροφικούς συνδυασμούς για τους εξής λόγους :
- Μας προσδίδει πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας
- Αυξάνεται κατά πολύ η απορρόφηση του μη αιμικού σίδηρου που βρίσκεται στην φακή λόγω:
- του αιμικού σιδήρου από τον τόνο
- του οξικού οξέος από το μηλόξιδο
- της βιταμίνης C από την πιπεριά
Ταυτόχρονα είναι πλούσια πηγή φυτοοιστογόνων και αντιοξειδωτικών !
Τα υλικά που θα χρειαστείς
1 φλ βρασμένη φακή
1 συσκευασία τόνου σε νερό
1 κόκκινη πιπεριά ωμή ( μπορείς να την αντικαταστήσεις με αβοκάντο ή ντοματίνια)
Λίγο μαϊντανό προαιρετικά
Λίγες ροδέλες ελιάς προαιρετικά
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας μηλόξιδο