Σήμερα φτιάχνουμε πραλίνα φουντουκιού με υγιεινά υλικά.
Τα υλικά που θα χρειαστείς
250 γρ φουντουκοβουτυρο από 100% αλεσμένα φουντούκια ( το προϊόν βρήκα στο κατάστημα Δαλληκατέσσεν, Μιαούλη 7, Αριδαία )
3 κουταλιές καστανή ζάχαρη( ή 1 κουταλιά της σούπας σκόνη στέβιας για ασθενείς με διαβήτη)
2 φλ ελληνικού καφέ ελαιόλαδο
2 φλ ελληνικού καφέ γάλα της αρεσκείας σου σε θερμοκρασία βρασμού
2 κουταλιές της σούπας κακάο πικρό
Διαδικασία
Αλέθουμε στο μουλτι το καφτό γάλα με το κακαο και τη ζαχαρη και προσθέτουμε όλα τα υπολοιπα υλικά και αλέθουμε μεχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.
Συντηρούμε σε γυάλινο βάζο με καπάκι στο ψυγείο , η πραλίνα μένει ρευστή και δεν παγώνει !
Εύκολα μπορούμε να βρούμε στο εμπόριο διάφορες πραλίνες φουντουκιού όμως καλό είναι σε καθετί τρόφιμο που αγοράζουμε να παρατηρούμε πρώτα τα συστατικά του, δηλαδή από ποια υλικά είναι παρασκευασμένο!
Στις ετικέτες τροφίμων , τα συστατικά που περιέχονται στο τυποποιημένο προϊόν αναγράφονται ξεκινώντας πάντα με το υλικό που περιέχουν σε μεγαλύτερη ποσότητα.
Για παράδειγμα, όταν στην συσκευασία μιας πραλίνας ξεκινούν τα συστατικά με το φοινικέλαιο αυτό σημαίνει πως η πραλίνα έχει σαν βασικό συστατικό το φοινικέλαιο και τα υπόλοιπα συστατικά που ακολουθούν είναι σε μικρότερες ποσότητες, συνήθως το δεύτερο συστατικό είναι η λευκή κρυσταλλική ζάχαρη και ακολουθούν σε μικρό ποσοστό τα φουντουκια και άλλα όπως λεκιθίνη σόγιας , σταθεροποιητές, ομογενοποιητές κ.α.
Αυτός είναι και ο λόγος που μπαίνουμε στην διαδικασία να φτιάξουμε την δική μας πραλίνα με υλικά που γνωρίζουμε και εμείς αλλά και το σώμα μας!
Δείτε όλα τα : Προγράμματα Διατροφής
{loadmoduleid 128}