Σήμερα φτιάχνουμε ένα πλήρες , νηστίσιμο γευμα!
Τα θράψαλα είναι πλούσια πηγή πρωτείνης υψηλής βιολογικής αξίας
Εχουμε επιλέξει για τη γέμιση ρύζι μπασματι και κινόα, τα οποία ανήκουν στην κατηγορία δημητριακών χαμηλού γλυκαιμικού φορτίου , έτσι μας βοηθούν περισσότερο στην διαχείριση του βάρους μας
Η κινόα ειναι ένα δημητριακό με υψηλά ποσοστά σε πρωτείνες και φυτικές ίνες βοηθώντας στην καλύτερη λειτουργία του πεπτικού συστήματος
Τα υλικά που θα χρειαστείς
2 θραψαλα καθαρισμένα
1 ντομάτα κομμένη σε κύβους ή 6 ντοματίνια κομμένα
1 πρασινη πιπερια σε κομμάτια
1κγ παπρικα γλυκιά
4κσ ελαιόλαδο
1/2 κούπα τσαγιού ρύζι μπασματι
1/2 κούπα τσαγιού κινόα( εαν δεν έχεις αντικαθιστάς με ρύζι ή πλιγούρι)
4 φλ κουπες τσαγιου νερό
Διαδικασία
Σε κατσαρολάκι βάζουμε το ρύζι με τα μπαχαρικά και τα λαχανικά, το ελαιόλαδο και τις 3 κουπες νερό βράζουμε
Οταν είναι έτοιμο το ρύζι γεμίζουμε τα θράψαλα και τα κλείνουμε καλά με οδοντογλυφίδες
Τα μεταφέρουμε σε πυρέξ ρίχνουμε την 1 κούπα νερό που μας εχει μείνει και την γέμιση που περίσσεψε επίσης ανάμεσα τους, πασπαλίζουμε με μαυροπίπερο
Ψήνουμε για 45 λεπτά στους 200 βαθμούς μέχρι να κοκκινίσουν τα θράψαλα.
Καλή όρεξη…..