Ζελέ: Μία συνταγή που θα λατρέψετε, δροσερό , υγιεινό γλυκό με ελάχιστες θερμίδες… και απολαμβάνουμε χωρίς σκέψη!
Τα υλικά μας:
- 600 γρ. χυμό ανανά 100%
- 3 κουταλιές της σούπας μέλι
- 30 γρ.ζελατίνη
- 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι 2%
Η διαδικασία:
Βάζουμε τη ζελατίνη σε ένα μπολάκι με κρύο νερό για να μαλακώσει.
Παίρνουμε τον μισό χυμό και το μέλι και τα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να πάρουν μία βράση (να αρχίσει να κοχλάζει δηλαδή το μείγμα).
Απομακρύνουμε το μείγμα από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζελατίνη ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί τελείως.
Προσθέτουμε τον υπόλοιπο χυμό και ανακατεύουμε.
Περιμένουμε να κρυώσει το μείγμα ( όχι στο ψυγείο) κ ανακατεύουμε πολύ καλά με το γιαούρτι.
Εάν επιθυμούμε μπορούμε να προσθέσουμε κομμάτια φρούτων.
Μοιράζουμε το μείγμα σε μπολ ή γυάλινα βαζάκια με καπάκι και μετά τα βάζουμε στο ψυγείο, χρειάζεται περίπου 3 ώρες ώστε να είναι έτοιμα.